Göteborgs universitet

Boende och mat

För dig som forskar, studerar eller konfererar finns det möjlighet att bo och äta på stationen, oavsett om det är för en enstaka natt eller en längre tid.

Sommarlaboratoriet

Kristinebergs mest anrika byggnad. Här finns åtta rum: ett enkelrum, två dubbelrum, fyra trebäddsrum och ett fyrbäddsrum. Samtliga rum har egen toalett och det finns tillgång till delad dusch.

Huset sommarlaboratoriet på Kristineberg
Bild ifrån rum i sommarlabb, två dubbelsängar och utsikt mot havet.

Mässen

Vår resturang som även erbjuder boenden på övervåningen. Här finns tolv dubbelrum med egen toalett, samt tillgång till gemensamt kök och samlingslokal. Tio av rummen har egen dusch, två av rummen har tillgång till delad dusch.

Mässen, building
Rum i mässen, två bäddar, havsutsikt

Annexet

Här finns sex mindre lägenheter med pentry: ett enkelrum, fyra dubbelrum och ett trebäddsrum. Samtliga lägenheter har egen toalett och dusch. En av lägenheterna är anpassad för tillgänglighet och har ingång på markplan, ett tillgänglighetsanpassat badrum samt blixt utrymningslarm.

Rum i Annexet, två bäddar

Prefekten

I den här villan bor våra kandiat- och masterstudenter medan de arbetar med sina examensarbeten. Villan har ett enkelrum och tre dubbelrum. De boende delar kök, vardagsrum, dusch och toalett.

Huset prefekten på Kristineberg

Gula villan

Här finns plats för upp till tio personer som vill dela ett hus tillsammans med eget kök, badrum och tvättstuga.

Gula villan, byggnad
Rum i Gula Villan

Gemensamma ytor

Alla som bor hos oss har tillgång till bastu, tvättmaskin och torkrum. Många av våra rum har skrivbord men det finns även läs- och arbetsplatser i vårt bibliotek som du som boende kan använda.

In-/utcheckning

Incheckning
Tidigast kl. 14.00.

Utcheckning
Senast kl. 10.00.

Vår restaurang

I vår restaurang Mässen serveras hemlagad mat fem dagar i veckan med utsikt över Gullmarsfjordens mynning. Här finns även en gemensam yta som kan användas på kvällar och helger.

Det finns även ett välutrustat pentry som kan användas av boende på stationen som vill laga eller värma sin egen mat.

Tre personer äter i Mässen
Foto: Johan Wingborg

Öppettider

Vi serverar frukost och lunch måndag-fredag.

Middag serveras måndag-torsdag.

Pentryt och matsalen är tillgänglig för våra boende dygnet runt.

Omgivning

Kristineberg är i beläget i vackra miljöer med stora möjligheter till utomhusaktiviteter. I närheten finns fina stränder och badplatser, liksom möjligheter för klättring, vandring eller kajakpaddling. För mer information om aktiviteter se turistbyrån i Lysekil.

Närmaste affär är Tempo i Fiskebäckskil, ca 1.6 km promenad från centret. I Lysekil finns apotek, Systembolag och övriga affärer.

Allmänna kommunikationer

Du kan lätt ta dig till centret med kollektivtrafik. Bussarna till Kristineberg stannar i Fiskebäckskil och man får promenera sista biten. Det går även en passagerarfärja mellan Fiskebäckskil och Lysekil. Färje- och busstider hittar du på vasttrafik.se.

Solnedgång, äng på Skaftö
Foto: Petra Kas