Hoppa till huvudinnehåll
Göteborgs universitet
Bild
Två studenter arbetar i laboratoriet.
Laborationer utgör en viktig del i våra utbildningar.
Foto: Anna-Lena Lundqvist

Studera hos oss

Studera kemi eller molekylärbiologi hos oss! Eller kombinera båda ämnena till en unik profil inom life science. Intresserad av farmaci? Då är du välkommen till vårt populära receptarieprogram.

Kemi

Hos oss kan du läsa kandidatprogrammet i kemi, masterprogrammet i kemi, masterprogrammet i organisk och läkemedelskemi samt masterprogrammet i kemi och lärande. Det finns även många fristående kurser att välja på. Unikt i landet är att du kan få ut en dubbel kandidatexamen i både kemi och molekylärbiologi med endast en extra termin.

Molekylärbiologi

Läs molekylärbiologi hos oss! Du kan gå kandidatprogrammet i molekylärbiologi, masterprogrammet i molekylärbiologi samt masterprogrammet i genomik och systembiologi. Du kan också läsa fristående kurser. Unikt i landet är att du kan ta ut en dubbel kandidatexamen i både molekylärbiologi och kemi med endast en extra termin.

Farmaci - Receptarieprogrammet

Receptarieprogrammet är en modern yrkesutbildning med läkemedel och information kring läkemedel i centrum. Programmet är treårigt. Förutom receptarieexamen kan du få en kandidatexamen i farmaci, med möjlighet att läsa vidare inom till exempel farmaci och molekylärbiologi.

Video (1:29)
Därför ska du utbilda dig inom farmaci

Lärare i kemi, biologi och naturkunskap

Brinner du för naturvetenskap och vill du entusiasmera unga människor för ditt ämne? Då ska du bli lärare i kemi, biologi eller naturkunskap!

Du kan få din lärarbehörighet på fyra olika sätt:

  • Ämneslärarprogrammet
  • Masterprogrammet i kemi och lärande eller i biologi och lärande
  • Kompletterande pedagogiska utbildning (KPU)
  • Brobyggaren / Alternativ KPU

Arbetsmarknaden för utbildade lärare inom naturvetenskapliga ämnen är mycket god.

Video (1:25)
Varför bli kemilärare?

Här studerar du