Länkstig

Därför ska du läsa kemi eller molekylärbiologi hos oss

Vill du studera kemi eller molekylärbiologi vid ett av världens främsta universitet inom life science? Då ska du plugga vid Göteborgs universitet!

Fem skäl att studera hos oss

 

1. Göteborgs universitet tillhör topp 40 i världen inom life science

I Shanghairankningen 2023 av världens bästa lärosäten inom fältet Life Sciences – Biological Sciences placerade Göteborgs universitet sig som tvåa i Sverige och 39:e i världen. Life Sciences - Biological Sciences omfattar bland annat biokemi, molekylärbiologi, biofysik, cellbiologi och mikrobiologi.

Läs mer om Shanghairankningen

 

2. Göteborg satsar stort på life science

Vid AstraZenecas forskningsanläggning i Mölndal växer det fram en ny arena för life science och innovation, GoCo Health Innovation City. Det blir en viktig plats för att utveckla framtidens läkemedel och samtidigt ett centrum för förebyggande hälsa. Här finns redan idag många nya arbetsplatser för talangfulla människor från hela världen.

Läs mer om GoCo Health Innovation City

 

3. Göteborgs universitet samlar livsvetenskaperna på Campus Medicinareberget

Göteborgs universitet arbetar för att stärka life science i den västsvenska regionen och kommer att samla forskare inom livsvetenskaper i Natrium, en ny byggnad på Campus Medicinareberget. Som student i kemi eller molekylärbiologi kommer du från och med hösten 2023 att få din utbildning i nya toppmoderna lokaler i hjärtat av Göteborgs universitets life science satsning.

Vad är life science?

Life science, livsvetenskaper, är ett brett begrepp som kan beskrivas som det fält inom vetenskapen som i någon form studerar levande organismer. Kunskapen utvecklas vanligen ur forskning inom naturvetenskap och medicin och hälsovetenskap men kan också vara tvärvetenskaplig och inkludera områden som teknik, etik, samhällsvetenskap och humaniora.

En del av life science handlar om att lösa de samhällsutmaningar som har kopplingar till människors hälsa. Det kan exempelvis handla om att utveckla nya effektiva läkemedel, behandling, vårdmetoder och nya medicintekniska produkter.

Källa: Vetenskapsrådet

Foto: RÅformat Kanozi Arkitekter

4. All kunskap inom molekylära vetenskaper samlad på ett ställe

På Institutionen för kemi och molekylärbiologi hittar du all kunskap inom molekylära vetenskaper under ett tak. Det är en unik studiemiljö i Sverige där du kan läsa kemi och molekylärbiologi eller kombinera båda ämnena till en unik profil inom life science. Hos oss studerar du i en dynamisk och tvärvetenskaplig omgivning där du kommer att träffa studenter, lärare och forskare från hela världen. 

 

5. Framtida arbetsgivare alldeles intill

I Göteborg med omnejd finns några av de största arbetsgivarna för kemister och molekylärbiologer i Västsverige: AstraZeneca, GoCo Health Innovation City, Mölnlycke Health Care, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Borealis och Nouryon.