Unsplash

Besked om antagning våren 2021

För att bidra till att bromsa smittspridningen av covid-19 har institutionen ställt om all campusbaserad undervisning till distansundervisning även över vårterminen 2021. Enstaka undantag kan dock förekomma och förutsättningarna ändras under den senare delen av terminen. Kontrollera därför alltid vad som gäller på din kurs genom den information som finns på kursens sida på lärplattformen Canvas (se vidare nedan).

Här kan du läsa om undervisning på distans via Göteborgs universitet

Antagningsbesked 1

Ett första antagningsbesked för sökande till vårens kurser och program publiceras på antagning.se den 10 december. Gå in på 'Mina sidor' för att läsa och svara på beskedet senast den 16 december.

Antagningsbesked 2

Ett andra antagningsbesked publiceras den 21 december.
Obs! Reservantagningen påbörjas den 13 januari. Innan dess kan vi inte ge besked om utbildningsplats.

Terminens officiella startdatum är den 18 januari. För mer exakt datum, sök upp aktuell kurs via läroplattformen Canvas.

Information om att studera vid universitetet

Via Studentportalen får du tillgång till tjänster och information som rör din vardag som student vid Göteborgs universitet. Här finns också information till dig som ny student.

Studenter med funktionsnedsättning kan få särskilt pedagogiskt stöd. För mer information klicka här

Information om kurs/programstart

Under vecka 52 kommer du som är antagen att få ett välkomstbrev från institutionen via e-post. Brevet innehåller en länk till Canvas (Göteborgs universitets läroplattform) där du hittar schema och litteraturlistor, samt information om registrering.

Tips! Kontrollera även din skräppost om du inte nåtts av välkomstbrevet.

Registrering sker den 11-12 januari för kurser med start 18 januari (period 1) och 18-19 mars för kurser med start 25 mars (period 2).

Notera att registreringen är obligatorisk - om du inte registrerar dig riskerar du att förlora din utbildningsplats!

Du kan läsa mer om specifika kurser/program via Canvas publika sidor. Sök fram din kurs med hjälp av din kurskod. Klicka på din kurs. Uppe i vänstra hörnet står det kursöversikt, klicka där för att ta del av kursplan, litteraturlista och schema.

Studievägledning

Kontaktuppgifter studievägledning.

Sen anmälan

Vill du utbilda dig hos oss men missat att ansöka? Flera av utbildningarna som startar i höst kommer att öppna för sen anmälan den 15 december, läs mer via antagning.se