Hoppa till huvudinnehåll
Göteborgs universitet
Bild
Unsplash
Länkstig

Besked om antagning hösten 2021

Från och med höstterminens start påbörjas en anpassad och stegvis återgång till campusbaserad verksamhet. Målsättningen är att erbjuda viss campusbaserad undervisning inom samtliga programutbildningar under höstterminen 2021.

Här kan du läsa om undervisning på distans

Antagningsbesked 1

Ett första antagningsbesked för sökande till höstens kurser och program publiceras på antagning.se den 16 juli. Gå in på 'Mina sidor' för att läsa och svara på beskedet senast den 23 juli. 

Antagningsbesked 2

Ett andra antagningsbesked publiceras den 29 juli.  Obs! Reservantagningen påbörjas den 25 augusti. Innan dess kan vi inte ge besked om utbildningsplats. 

Terminens officiella startdatum är den 30 augusti. För mer exakt datum, sök upp aktuell kurs via läroplattformen Canvas.

Om att studera vid universitetet

Via Studentportalen får du tillgång till tjänster och information som rör din vardag som student vid Göteborgs universitet. Här finns också information till dig som ny student. 

Studenter med funktionsnedsättning kan få särskilt pedagogiskt stöd. För mer information klicka här

Inför kurs- och programstart 

Senast under vecka 32 kommer du som är antagen att få ett välkomstbrev från institutionen via e-post. Brevet innehåller en länk till Canvas  (Göteborgs universitets läroplattform) där du hittar schema och litteraturlistor, samt information om registrering. 
 
Tips! Kontrollera även din skräppost om du inte nåtts av välkomstbrevet. 
 
Registrering sker 23-24 augusti för kurser med start 30 augusti (period 1) och 27-28 oktober för kurser med start 3 november (period 2). 
 
Notera att registreringen är obligatorisk - om du inte registrerar dig riskerar du att förlora din utbildningsplats! 
 
Du kan läsa mer om specifika kurser/program via Canvas publika sidor. Sök fram din kurs med hjälp av din kurskod. Klicka på din kurs. Uppe i vänstra hörnet står det kursöversikt, klicka där för att ta del av kursplan, litteraturlista och schema. 

Frågor och rådgivning

Kontaktuppgifter studievägledning och utbildningsadministration

Sen anmälan

Vill du utbilda dig hos oss men missat att ansöka? En del av utbildningarna som startar i höst kommer att öppna för sen anmälan den 16 juli 2021. Läs mer via antagning.se