IPad visar en enkät om alkoholvanor

Dricker du för mycket alkohol?

Vi söker män och kvinnor i åldern 25-70 för att delta i en forskningsstudie där vi vill undersöka om två läkemedel kan minska alkoholintaget hos alkoholberoende personer. Vi söker därför dig som vill sänka din alkoholkonsumtion.

För att kunna delta i studien får du inte använda några läkemedel mot psykiska sjukdomar (inkl. antidepressiva). Du får inte vara gravid eller amma, och inte vara opererad för fetma. Studien pågår i 13 veckor och du kommer på 9 besök till studiecentret.

Studien är godkänd av Läkemedelsverket och Etikprövningsmyndigheten. Om du är intresserad av att delta i studien, vänligen kontakta oss.

Rekrytering pågår.

Kontakta oss – Göteborg

Telefonnummer:

Telefontid:
måndag–fredag kl. 09.00–15.00

Kontaktpersoner: Barbro Askerup, Cecilia Nilsson, Helga Lidö
E-post: su.omr2.comb@vgregion.se

Ansvariga för studien är Sahlgrenska Universitetssjukhuset/VGR

Kontakta oss – Stockholm

Telefonnummer:
08–123 458 58

Telefontid:
måndag
fredag kl. 09.0015.00 (onsdag kl. 13.0015.00)

E-post: bcs_comb.slso@sll.se

Covid-19 och säkerhetsåtgärder

Vi följer Sahlgrenska Universitetssjukhus riktlinjer för vårdhygien och  läkemedelsverkets råd till sponsorer för genomförandet av kliniska läkemedelsstudier under rådande omständigheter.