IPad visar en enkät om alkoholvanor

Dricker du för mycket alkohol?

Vi söker män och kvinnor i åldern 25-70 för att delta i en forskningsstudie där vi vill undersöka om två läkemedel kan minska alkoholintaget hos alkoholberoende personer. Vi söker därför dig som vill sänka din alkoholkonsumtion.

Rekrytering pågår!

Rekrytering för våren 2022 pågår nu.

För att kunna delta i studien får du inte använda några läkemedel mot psykiska sjukdomar (inkl. antidepressiva). Du får inte vara gravid eller amma, och inte vara opererad för fetma. Studien pågår i 13 veckor och du kommer på 9 besök till studiecentret.

Studien är godkänd av Läkemedelsverket och Etikprövningsmyndigheten. Om du är intresserad av att delta i studien, vänligen kontakta oss.

Rekrytering stängd – öppnar igen den 8 augusti.

Telefonnummer: 031–342 47 15
Telefontid: måndag–fredag kl. 09.00–15.00

Kontaktpersoner: Barbro Askerup, Cecilia Nilsson, Helga Lidö
E-post: su.omr2.comb@vgregion.se

Ansvariga för studien är Sahlgrenska Universitetssjukhuset/VGR

Lund

Rekrytering avslutad – öppnar igen i höst.

Telefonnummer: 040-33 25 61
E-post: alkoholstudie@skane.se

Rekrytering pågår till och med juni.

Telefonnummer: 08–123 458 58
Telefontid: måndag-torsdag 09.00–16.00 samt fredag 09.00–15.00
E-post: bcs_comb.slso@sll.se

Covid-19 och säkerhetsåtgärder

Vi följer Sahlgrenska Universitetssjukhus riktlinjer för vårdhygien och  läkemedelsverkets råd till sponsorer för genomförandet av kliniska läkemedelsstudier under rådande omständigheter.