IPad visar en enkät om alkoholvanor

Dricker du för mycket alkohol?

Vi söker män och kvinnor i åldern 25-70 för att delta i en forskningsstudie där vi vill undersöka om två läkemedel kan minska alkoholintaget hos alkoholberoende personer. Vi söker därför dig som vill sänka din alkoholkonsumtion.

Rekrytering av deltagare återupptas till hösten

Rekrytering avslutad för våren 2021.
Rekrytering av deltagare kommer åter att starta vid månadsskiftet augusti/september 2021.

För att kunna delta i studien får du inte använda några läkemedel mot psykiska sjukdomar (inkl. antidepressiva). Du får inte vara gravid eller amma, och inte vara opererad för fetma. Studien pågår i 13 veckor och du kommer på 9 besök till studiecentret.

Studien är godkänd av Läkemedelsverket och Etikprövningsmyndigheten. Om du är intresserad av att delta i studien, vänligen kontakta oss.

Telefonnummer: 031–342 47 15
Telefontid: måndag–fredag kl. 09.00–15.00

Kontaktpersoner: Barbro Askerup, Cecilia Nilsson, Helga Lidö
E-post: su.omr2.comb@vgregion.se

Ansvariga för studien är Sahlgrenska Universitetssjukhuset/VGR

Telefonnummer: 08–123 458 58
Telefontid: måndagfredag kl. 09.0015.00 (onsdag kl. 13.0015.00)
E-post: bcs_comb.slso@sll.se

Lund

Telefonnummer: 040-33 25 61
E-post: alkoholstudie@skane.se

Covid-19 och säkerhetsåtgärder

Vi följer Sahlgrenska Universitetssjukhus riktlinjer för vårdhygien och  läkemedelsverkets råd till sponsorer för genomförandet av kliniska läkemedelsstudier under rådande omständigheter.