Psykiatri och neurokemi

Vi bedriver utbildning och internationellt ledande forskning om mänskligt beteende, neuropsykiatriska sjukdomsprocesser samt psykiatrisk behandling och diagnostik.

Studera hos oss

Sektionen undervisar i psykiatri inom grundutbildningen, främst på läkarprogrammet, samt driver en forskarskola i psykiatri. Vi undervisar på kompletteringsutbildningen för läkare med examen utanför EU/EES och vi organiserar även flera METIS-kurser samt bedriver uppdragsutbildning inom neurovetenskap och psykiatri.

Vår forskning

Forskningen vid sektionen är translationell och spänner över cell- och djurmodeller till kliniska studier och omfattande epidemiologisk forskning. Vi bedriver framgångsrik forskning inom bland annat bipolär sjukdom, beroendemedicin, åldrande, neurokemi och rättspsykiatri.

Forskargrupper

Forskargruppsledare – Forskargrupp

Kontakta oss

Våra verksamheter är geografiskt utspridda. Kontrollera med din mottagare vilken post- eller leveransadress som gäller.
Hitta mottagarens adress genom att
klicka på namnet i personalkatalogen

Sektionskansliet

Sektionen för psykiatri och neurokemi