Hoppa till huvudinnehåll
Göteborgs universitet
Bild
Studenter samtalar i soffa
Foto: Johan Wingborg

Studera hos oss

Vi har utbildningar för dig som är engagerad i samhälls- och kulturfrågor och som vill utveckla kunskaper inom områden som kulturpolitik, vardagslivets kultur, kultur och demokrati, genus och jämställdhet. Hos oss finns utbildningar för dig som är intresserad av kultur och konstnärliga uttrycksformer som film, konst och musik och som vill lära dig mer om hur de kan förstås ur ett historiskt och samhälleligt perspektiv.

Du kan läsa fristående kurser, kurspaket eller utbildningsprogram. Genom att skräddarsy ditt program kan du få den inriktning du själv är intresserad. Vi erbjuder också möjlighet att förlägga delar av din utbildning utomlands. Våra utbildningar ger dig kompetenser som är användbara när du arbetar eller vill arbeta inom utbildnings- eller kultursektorn, som samhällsplanerare, med kulturpolitiska frågor, som projektledare eller entreprenör. Du kan också välja att läsa praktikkurser, både fristående och inom program.

Våra kurser och program

Studiemiljö

På Institutionen för kulturvetenskaper möter du som student kunniga och engagerade lärare och all undervisning äger rum i moderna, tekniskt välutrustade lokaler. Förutom föreläsningar och seminarier erbjuds du möjlighet att diskutera litteraturen kopplad till olika undervisningsmoment tillsammans med dina medstudenter i mindre grupper. Det förekommer också att grupparbeten förläggs till olika kulturinstitutioner eller olika offentliga miljöer i Göteborg med omnejd. Som student på Nya Humanisten är du del av en inspirerande och dynamisk utbildningsmiljö där du dagligen möter studenter från många olika humanistiska ämnen.

Video (1:00)
Följ med en student