Göteborgs universitet
Bild
Göteborgs opera och skeppet barken viking
Foto: Johan Wingborg
Länkstig

Nationell rättspsykiatrisk konferens 2023

Varmt välkommen till den första nationella konferensen i rättspsykiatri som arrangeras i Göteborg 23 – 24 augusti 2023. Konferensen riktar sig till kliniskt och forskningsverksamma inom svensk rättspsykiatri.

Tema: Evidensbaserad rättspsykiatri

Konferensen kommer att hållas på Radisson Blu Scandinavia Hotell, som ligger nära centralstationen i Göteborg. Konferensen kommer att innehålla såväl inbjudna talare av hög internationell standard som kortare presentationer från den svenska rättspsykiatrin.

Second announcement: Nationell rättspykiatrisk konferens (PDF)

Datum och plats

23–24 augusti 2023

Plats: Radisson Blu Scandinavia Hotell, Göteborg

Anmäl dig senast den 1 juni.

Registrering

Registreringen är nu stängd.
Intresset har varit stort och konferensen är nu fullbokad. Om du skulle vara intresserad av att ställa dig på kölista/reservplats, vänligen kontakta Åse Holl per mejl: ase.holl@neuro.gu.se 

Deltagande är kostnadsfritt och lunch och fika ingår under konferensdagarna. Till självkostnadspris kan du även anmäla dig till en gemensam middag som hålls den 23 augusti. 

Länk till betalning för middag

Boende

Du ansvarar själv för bokning av resa och hotell. Konferensen hålls vid Radisson Blu Scandinavia Hotel i Göteborg. Hotell i närområdet bland annat: Radisson Blu Scandinavia HotelClarion PostScandic CrownScandic EuropaFirst Hotel GHotell OperaHotell Eggers.

KNUT SUNDELL

Titel: Mot bättre vetande – erfarenheter från tre decenniers forskning
Bio: Knut Sundell är docent i psykologi och sakkunnig vid Statens beredning för medicinsk och social utvärdering (SBU). Han var forskningsledare med inriktning mot individ- och familjeomsorg vid Stockholms stads FoU-enhet 1990–2006. Där initierade han bland annat utvecklingen av föräldraprogrammet KOMET. Mellan 2007–2015 var han socialråd och chef vid Socialstyrelsen och arbetade med att sprida evidensbaserad praktik till socialtjänsten. Hans forskning handlar om risk- och skyddsfaktorer, implementering samt utvärdering av interventioner inom förskola, grundskola och socialtjänst. Han har bland annat lett den första RCT i svensk grundskola och den första stora RCT inom socialtjänst. Under senare år har han bedrivit metaforskning.

Knut Sundell

ULRICA VON THIELE SCHWARZ

Titel: Implementering – om nytt som gör nytta på riktigt
Bio: Ulrica von Thiele Schwarz är legitimerad psykolog och professor i psykologi vid Mälardalens universitet. Hennes forskning handlar om hur man designar, implementerar och förstår effekterna av nyheter – innovationer av olika slag – i organisationer. Utgångspunkten är hur människor, grupper och system fungerar. Inte minst har hon intresserat sig för hur forskningsresultat ska komma till praktisk nytta – för vad är det för poäng med nya uppfinningar och ny kunskap om det inte används? Tillsammans med Henna Hasson har hon skrivit flera böcker om kunskapsanvändning, nu senast Implementeringsboken, som ger en konkret och handfast beskrivning av hur man kan ta sig an implementeringsutmaningen i praktiken.

Ulrica von Thiele Schwarz
Foto: Johanna Wulff

Delta med poster

För den som önskar finns möjligheten att delta med en poster under konferensen. Vi välkomnar posters kring vetenskapliga eller utvecklingsrelaterade projekt.
All nödvändig information finns här: Instruktion postersammanfattning (pdf).

Beskrivningen av poster granskas av en vetenskaplig kommitté och därefter meddelas ni via mail om ert projekt är godkänt för posterpresentation vid konferensen.  

Postersammanfattningen ska vara oss tillhanda senast den 15/6 2023 och mailas till ase.holl@neuro.gu.se som också kan kontaktas vid eventuella frågor.

Granskning och återkoppling kommer att ske löpande allt eftersom vi får in bidragen. Varmt välkommen att skicka in ditt bidrag!