Göteborgs universitet

Wallenbergcentrum för molekylär och translationell medicin

Bild
WCMTM - startbild
Länkstig

Wallenbergcentrum för molekylär och translationell medicin (WCMTM) är en del av en nationell satsning för att stärka svensk life science. Våra unga, framgångsrika forskare är särskilt inriktade på bl.a. metabolism, neurovetenskap, cancer, inflammation, molekylär kemi och andra forskningsfält inom life science.

De cirka 20 forskargrupperna arbetar translationellt och med stort driv att gemensamt hitta lösningar på komplexa problem. Nationellt är vi starkt knutna till andra wallenbergcenter samt till program så som DDLS tillsammans med SciLifeLab.

Mer att läsa

Wallenbergcentrum för molekylär och translationell medicin bedriver forskning inom ämnesomsättning, neurovetenskap, cancer, inflammation, degenerativa sjukdomar, genomik och biovetenskap. 20 forskargrupper söker svar på några av de viktigaste frågorna inom medicin. Varje grupp leds av en ung gruppledare med särskild potential.

Gruppledarna har rekryterats internationellt och får ett generöst startpaket och förutsättningar att bygga upp en framgångsrik forskningsgrupp. Målet är att skapa stark forskning genom att bygga framgångsrika forskarkarriärer.