Hoppa till huvudinnehåll
Göteborgs universitet

Sahlgrenska akademin

Bild
Foto från Virologen, en person speglas i glaset till dragskåpet
Länkstig

Välkommen till Sahlgrenska akademin, den medicinska fakulteten vid Göteborgs universitet. Vi bedriver forskning och utbildning inom medicin, tandvård och vårdvetenskap – alltid i nära kontakt med den praktiska vården.

Vid Sahlgrenska akademin utbildar du dig till en eftertraktad vårdexpert som exempelvis sjuksköterska, läkare, apotekare, biomedicinsk analytiker, tandläkare och barnmorska. Med en examen härifrån gör du skillnad i människors liv.

Vi är öppna för samarbeten som hjälper oss att se nya perspektiv och hitta bättre sätt att förebygga och behandla ohälsa. Vi har internationell forskning i absolut framkant. Exempel på framgångsrika forskningsområden är åldrande, personcentrerad vård, cancer, metabolism, neurovetenskap, obstetrik, odontologi, vacciner och virologi.

Historiskt har vår forskning lett till stora framsteg, som tandimplantat, betablockerare mot hjärtsvikt och Losec, världens mest sålda läkemedel. Vi är särskilt stolta över vår Nobelpristagare Arvid Carlsson, som utvecklade sina upptäckter om dopaminets viktiga roll i hjärnan på campus Medicinareberget.

Bli livsviktig - studera hos oss

15 september - 15 oktober är ansökan öppen till arbetsmarknadens hetaste utbildningar: läkare, tandläkare, sjuksköterska, fysioterapeut samt kompletterande utbildning för apotekare med utländsk examen och kompletterande utbildning för sjuksköterska med utländsk examen.

Video (1:08)
Kompletteringsutbildning till sjuksköterska för dig som utbildat dig utomlands

Aktuellt