Göteborgs universitet

Sahlgrenska akademin

Bild
Bildcollage med ett foto på pluggande studenter och ett foto från ett sjukhus
Länkstig

Den medicinska fakulteten vid Göteborgs universitet. Forskning och utbildning i medicin, odontologi och vårdvetenskap – alltid nära den praktiska vården.

Bli livsviktig – studera hos oss

Ansökan är öppen för alla våra utbildningsprogram på grundnivå och till våra mastersprogram. Förutom program kan du även söka till fristående kurser. Sista ansökningsdag är 17 april.

Vid Sahlgrenska akademin utbildar du dig till en eftertraktad vårdexpert som exempelvis sjuksköterska, läkare, apotekare, biomedicinsk analytiker, tandläkare och barnmorska. Med en examen härifrån gör du skillnad i människors liv.

Vi är öppna för samarbeten som hjälper oss att se nya perspektiv och hitta bättre sätt att förebygga och behandla ohälsa. Vi har internationell spetsforskning inom områdena åldrande, personcentrerad vård, cancer, metabolism, neurovetenskap, obstetrik, odontologi, vacciner och virologi.

Historiskt har vår forskning lett till avgörande framsteg, som tandimplantat, betablockerare mot hjärtsvikt och Losec, världens mest sålda läkemedel. Vi är särskilt stolta över vår Nobelpristagare Arvid Carlsson, som utvecklade sina upptäckter om dopaminets viktiga roll i hjärnan på campus Medicinareberget.

Aktuellt