Hoppa till huvudinnehåll
Göteborgs universitet

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Bild
Entré vid Campus Haga
Länkstig

Samhällsvetenskap, nödvändig för att lösa de stora frågorna.

Samhällsvetenskap beskriver sådant som människans beteende, sociala samspel, samhällens strukturer och internationella relationer. Samhällsvetenskaplig forskning är nödvändig för att lösa och hantera samtidens stora problem som miljö, hälsa, krig och fattigdom.

AW med forskare

Tillsammans med Folkuniversitetet bjuder fakulteten in till samtal om rykande aktuella ämnen på Pustervik vid Järntorget. Titta in efter jobbet, ta en öl och kanske en bit mat och lyssna på forskare som från olika discipliner ger fördjupning i ett ämne som är omdiskuterat i den offentliga debatten. Varje AW med forskare planeras med cirka en månads framförhållning, men håll utkik här på webben eller på Facebook. Arrangemangen streamas också på YouTube.

Lunchföreläsningar

I mitten av oktober kunde vi äntligen bjuda in publik igen till vår serie lunchföreläsningar. I höst med ämnen som kärlek och depression, tillfälliga anställningar, ekonomisk demokrati samt miljöopinionen i Sverige. Föreläsningarna arrangeras tillsammans med Folkuniversitetet och hålls i hörsal Dragonen med entré från Sprängkullsgatan 19, från kl 12:15 till 13:00. Under hösten streamas också föreläsningarna på YouTube. Länk hittar du i kalenderpost för respektive föreläsning. 

Video (46:25)
Varför släcka ljuset?