Hoppa till huvudinnehåll
Göteborgs universitet

Hantverkslaboratoriet

Bild
Logga med texten Hantverkslaboratoriet
Länkstig

Nationellt centrum för kulturmiljövårdens hantverk.

Hantverkslaboratoriets uppdrag är att dokumentera, säkra och utveckla traditionella hantverkskunskaper inom områdena bygg, kulturlandskap och trädgård. Kunskaper som är nödvändiga för att vårda och utveckla kulturmiljöer, men också i arbetet för en hållbar framtid.

Som hantverkare har du en nyckelroll inom kulturmiljövården. Hantverkslaboratoriet ger hantverkare kompetensutrymme att medverka i forskning och utvecklingsarbete om material och tekniker. Att utveckla entreprenörskap och stödja nätverk är andra viktiga uppgifter, liksom att fungera som en plattform för professionella möten mellan hantverkare och andra aktörer inom kulturmiljövården. 

Hantverkslaboratoriet har sin bas i Mariestad. Här finns kontor, bibliotek, verkstäder och kurslokaler. Vi driver projekt och genomför insatser i samarbete med hantverksföretag, branschorganisationer och samhällssektorer. 

Don't know much about Craft 

Det norska bandet The Peer Rewievs gjorde ett bejublat framträdande under BICCS, den internationella konferens för hantverksforskning som Hantverkslabioratoriet initierat. En av låtarna var Don't Know Much About Craft, en humoristisk kommentar specialskriven för konferensen.

Video (2:33)
Don't Know Much About Craft