Göteborgs universitet
Bild
En hand med en kompass

Studievägledning

Har du frågor om våra kurser eller program? Vill du veta mer om hur ditt yrkesliv kan se ut efter avslutade studier?  Funderar du på att bli barnmorska eller specialistsjuksköterska?  Vill du komplettera din utländska sjuksköterskeexamen?  Är du redan student hos oss och behöver prata om din studiesituation? 

Du är välkommen att kontakta studievägledaren på institutionen för vårdvetenskap och hälsa om du har funderingar gällande din studie- och yrkessituation. Det kan röra sig om frågor innan, under och efter dina studier. Frågor kan vara generella kring utbildningen och yrkeslivet, men även mer konkreta frågor om våra kurser, program, behörighet, studieplanering, särskilt pedagogiskt stöd vid funktionsvariation eller annat studierelaterat.  

Kontakt

För att komma i kontakt med studievägledningen kan du mejla till studievagledning.vvh@fhs.gu.se

Vad kan vi hjälpa dig med?

Med oss kan du ta upp frågor som rör utbildningar på institutionen. Om du har mer allmänna funderingar kring studier eller inte alls vet vad du vill studera kan du börja med att ta kontakt med universitets allmänna studievägledare för att påbörja din process kring studievalet. 

Bra information kring t.ex. antagningsprocessen finns på www.antagning.se eller kring studier www.studera.nu 

Inför samtalet

Inför ditt samtal med oss kan det vara bra att skriva upp dina frågor och fundera på vad du vill få med dig från samtalet. 

Det kan vara bra att veta att vi har tystnadsplikt. Du som redan studerar, tänk på att inte vänta för länge om du upplever en besvärlig studiesituation. 

Övrig vägledning

  • Om du vet att du vill studera, men inte alls vad, kan du vända dig till den allmänna studievägledningen på Göteborgs universitet.
  • Om dina frågor gäller gymnasiebetyg eller komplettering av dessa kontaktar du studievägledare på vuxenutbildningen i din kommun.

Vanliga frågor

 

Vår studievägledare:

Gabi Oesterling

Tel: 031 - 786 6057, studievagledning.vvh@fhs.gu.se

Besök

Besöksadress:
Arvid Wallgrens backe, hus 1
405 30 Göteborg

Boka en tid via telefon eller e-post om du behöver tid för ett längre samtal.