Hoppa till huvudinnehåll
Göteborgs universitet
Bild
Tre sjuksköterskestudenter
Foto: Tomas Gunnarsson

Studera hos oss

Du som väljer att studera vid Sahlgrenska akademin gör ett bra val! Vi på institutionen för vårdvetenskap och hälsa erbjuder dig en stimulerande studiemiljö med akademisk höjd och bredd. Dessutom får du ta del av en lång tradition av att arbeta mitt i verkligheten i skarpa situationer. Hos oss får du en utbildning som ger dig en eftertraktad kompetens och som förbereder dig väl för professionella roller i vården.

När du tar din examen hos oss har du inte bara blivit en skicklig sjuksköterska, specialistsjuksköterska, barnmorska eller röntgensjuksköterska, du har även tagit första steget i en långsiktig, meningsfull och spännande karriär där du verkligen gör skillnad! Att vara legitimerad inom ett vårdyrke ger dig inte bara möjligheten till ett engagerande arbete med stora mervärden utan också en god arbetsmarknad inom hela Sverige och EU. Våra utbildningsprogram är internationellt gångbara och leder till både akademisk examen och legitimation hos Socialstyrelsen.

Välkommen till oss!

Vi är stolta över att många av våra lärare är aktiva både kliniskt och i forskning och har både hög akademisk och pedagogisk kompetens. Det gör att våra utbildningar är både evidensbaserade och förankrade i aktuell sjukvård. 

Våra lokaler ligger på ett campus i centrala Göteborg, mitt emellan Sahlgrenska universitetssjukhuset och Linnéplatsen.  Här möts många studenter från olika hälsovetenskapliga utbildningar och du som pluggar här blir en del av en dynamisk och inspirerande miljö där hälsa och medicin står i fokus. 

Göteborgs universitets vårdutbildningar har en särskild profilering mot personcentrerad vård inom både forskning och utbildning vilket är ett synsätt som fokuserar på människan i vården och inte bara sjukdomen.

Ansökan till grundnivån är öppen 15 september-15 oktober och 15 mars-15 april 

Våra program på avancerad nivå har tidig antagning. Ansök 15 februari- 15 mars. 

Möt våra studenter

Video (1:02)
Bli livsviktig - bli specialist
Video (0:55)
Röntgensjuksköterska - om du gillar mänskliga möten och teknik
Video (1:07)
Möt våra studenter på kompletteringsutbildningen