Länkstig

Riksidrottsuniversitetet

Utövar du idrott på elitnivå och vill samtidigt studera hos oss? Göteborgs universitet kan erbjuda dig ett av landets bredaste utbud av utbildningar som kan kombineras med din elitidrott. Bli RIU-student!

Navigate to video: Bli RIU-student!
Video (0:50)
Bli RIU-student!

På Riksidrottsuniversitetet vid Göteborgs universitet (RIU) kan du fortsätta att utvecklas som elitidrottare, samtidigt som du studerar. I vårt breda utbildningsutbud kan du välja bland kurser och program som passar just dig. Dessutom finns det möjligheter att ta del av avancerad forskning inom olika idrottsliga områden. På Göteborgs universitet  kan doktorander kombinera elitidrott och studier på forskarnivå.

Kombinera din elitidrott med studier

Vi ger dig relevanta kunskaper som gör att du kan hitta ett arbete efter din karriär som elitidrottare. Vi ger dig också goda möjligheter att utvecklas i din idrott genom att du i möjligaste mån erbjuds en anpassad studiegång och en idrottsmiljö som är en av landets allra bästa.

Under studierna har du tillgång till en rad förmåner – allt för att maximera din utveckling både inom din idrott och studierna. Du ingår också i ett nätverk tillsammans med drygt hundra andra RIU-studenter vid Göteborgs universitet.

Checklista för att bli RIU-student samt förmåner

På sidan Vad är Riksidrottsuniversitetet hittar du information om vilka förmåner du har som RIU-student vid Göteborgs universitet samt checklista för att bli RIU-student.