Bild
Studenter på individuella programmet spelar musik
Foto: Maja Kristin Nylander
Länkstig

Konstnärligt kandidatprogram i musik, inriktning Individuell studiegång

Program
K1IND
Grundnivå
3 år
180 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-7G53B
Ansökan stängd

Kort om programmet

Ett program för dig som vill ha frihet att utveckla dig själv som musiker, ljudkonstnär, kompositör eller låtskrivare. Din bakgrund kan vara i vilket musikaliskt uttryck som helst. Förutom tid för eget arbete och enskild undervisning består utbildningen även av gruppbaserad undervisning där du möter lärare från Högskolan för scen och musik och andra gästlärare från olika konstnärliga uttrycksformer.

Om utbildningen

Individuella programmet riktar sig till dig som har erfarenhet av att arbeta självständigt och att ta eget ansvar för att nå dina mål. En uttalad musikalisk identitet och ett utvecklat musikerskap ses som en styrka. Din egen profil och dina val avgör till stor del hur arbetet läggs upp.

Utbildningen innehåller kurserna:

• Huvudämne, Individuell profil (45 hp)
• Konstnärligt projekt (45 hp)
• Konstnärlig teori och praktik (45 hp)
• Musikproduktion (15 hp)
• Personlig profil (7,5hp)
• Självständigt arbete (15 hp)

Länk till programöversikt pdf-dokument

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet för högskolestudier. Särskild behörighet i form av musikaliska kunskaper och färdigheter som prövas vid antagningsprov. Antagningsprovet är också grund för urval bland behöriga sökande.

Instruktioner för ansökan

Här hittar du detaljerad information om antagningsproven för konstnärligt kandidatprogram i musik, inriktning Individuell studiegång.

Läs mer om Instruktioner för ansökan

Urval

Urval baseras på antagningsprov.

Efter studierna

Utbildningen syftar till att förbereda för den kommande yrkesrollen som skapande konstnär, till exempel som musiker/ljudkonstnär eller scenisk gestaltning / performance - den specialisering studenten har. Vidare ska utbildningen ge studenten verktyg att kunna kommunicera med kulturlivet och det omgivande samhället, lära sig frilansbranschens förutsättningar och knyta kontakter i sådana nätverk. Utbildningen kan utgöra grund för vidare studier på mastersnivå.

Så är det att plugga

Undervisningen

Gruppbaserad undervisning

Förutom tid för eget arbete och enskild undervisning består utbildningen till stor del av gruppbaserad undervisning under ledning av programmets lärare från Högskolan för scen och musik och andra gästlärare från olika konstnärliga uttrycksformer. Studenterna i alla årskurserna möts under intensivveckor för att delta i seminarier och workshops, genomföra projekt, diskutera och utbyta erfarenheter, samt för att ge konserter. På detta sätt arbetar studenterna även med gruppen som stöd mot att uppnå sin individuella studieplan för varje termin. Programmets intensivveckor kallar vi ”Indiveckor” och är fördelade inom respektive termin med ungefär en per månad. Däremellan sker den individuella undervisningen samt övriga schemalagda kursmoment beroende på vilken termin man läser.
Ett viktigt fokus är att utveckla det individuella konstnärliga uttrycket för respektive student, vilket sker inom ramen för programmets övergripande struktur och upplägg.
Under rubriken "Om utbildningen" hittar du en programöversikt i pdf-format. 

Lokaler

På grund av arbetet med att bygga ett nytt hus för hela Konstnärliga fakulteten behöver Högskolan för scen och musik flytta till ersättningslokaler. Flyttprocessen inleds under 2022.

Läs mer om lokaler