Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Studenter på individuella programmet spelar musik
Foto: Maja Kristin Nylander
Länkstig

Konstnärligt kandidatprogram i musik, inriktning Individuell studiegång

Program
K1IND
Grundnivå
3 år
180 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-7G53B
Ansökan stängd

Kort om programmet

Ett program för dig som vill ha frihet att utveckla dig själv som musiker, ljudkonstnär, kompositör eller låtskrivare. Din bakgrund kan vara i vilket musikaliskt uttryck som helst. Förutom tid för eget arbete och enskild undervisning består utbildningen även av gruppbaserad undervisning där du möter lärare från Högskolan för scen och musik och andra gästlärare från olika konstnärliga uttrycksformer.

Om utbildningen

Individuella programmet riktar sig till dig som är van vid att arbeta självständigt, ta eget ansvar för att nå dina mål. Du ska ha kommit en bit i skapandet av din egen musikaliska identitet. Kursen Individuell profil är den största kursen och här kommer du att arbeta både tillsammans med andra och ha egna resurstimmar. Din egen profil och dina val avgör hur det läggs upp.

Gruppbaserad undervisning

Förutom tid för eget arbete och enskild undervisning består utbildningen även av gruppbaserad undervisning där du möter lärare från Högskolan för scen och musik och andra gästlärare från olika konstnärliga uttrycksformer. Studenterna i alla årskurserna möts under intensivveckor för att delta i workshops, diskutera och utbyta erfarenheter, samt för att ge konserter. Fokus ligger på att utveckla ditt individuella konstnärliga uttryck och dina idéer.

Vad innehåller utbildningen?

 • Individuell profil – huvudämne (75 hp)
 • Konstnärliga projekt (45 hp)
 • Musik och konstnärligt uttryck (15 hp)
 • Områdesspecifika ämnen (15)
 • Musik och estetik (15 hp)
 • Självständigt arbete (15 hp)

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet för högskolestudier. Särskild behörighet i form av musikaliska kunskaper och färdigheter som prövas vid antagningsprov. Antagningsprovet är också grund för urval bland behöriga sökande.

Instruktioner för ansökan

Här hittar du detaljerad information om antagningsproven för konstnärligt kandidatprogram i musik, inriktning Individuell studiegång.

Läs mer om Instruktioner för ansökan

Urval

Urval baseras på antagningsprov.

Efter studierna

Utbildningen syftar till att förbereda för den kommande yrkesrollen som skapande konstnär, till exempel som musiker/ljudkonstnär eller scenisk gestaltning/performance - den specialisering studenten har. Vidare ska utbildningen ge studenten verktyg att kunna kommunicera med kulturlivet och det omgivande samhället, lära sig frilansbranschens förutsättningar och knyta kontakter i sådana nätverk. Utbildningen kan utgöra grund för vidare studier på mastersnivå.

Så är det att plugga

Undervisningen

 • Workshops
 • Seminarier
 • Ensemble
 • Projekt
 • Handledning
 • Enskild undervisning
 • Självständigt arbete

Lokaler

Programmet ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg. I huset finns bland annat övningsrum, konsertscener och inspelningsstudior. Besöksadress: Fågelsången 1, Göteborg.

Läs mer om lokaler