En student vid piano
Foto: Stig-Magnus Thorsén

Sök till kandidat musik individuell inriktning

Denna information gäller antagning till konstnärligt kandidatprogram i musik, individuell inriktning.

Arbetsprover

Skicka in arbetsprover till Högskolan för scen och musik enligt följande:

• Två ljud- och/eller videoinspelningar som visar på dina kunskaper och vad du gör.
  • En A4-sida med ett kortare CV (en beskrivning av dig och dina utbildningar och erfarenheter hittills)
  • En beskrivning av dina konstnärliga idéer samt varför du vill studera på individuella programmet.

Allt ska skickas in via SlideRoom, vårt system för hantering av arbetsprover.

Antagningsprov

(följande gäller för studiestart höstterminen 2020)

Juryn bedömer det material som skickats in och kallar ett urval sökande till prov. För dig som kallas är antagningsprovet uppdelat i två omgångar.

• Omgång 1 Samtliga kallade gör provet i omgång 1 och du väljer själv vad du vill framföra. Provet är 10–15 minuter långt. Du kan ta med ett eget band/ensemble vid uppspelningstillfället om du vill.
  • Omgång 2 Du som kallas till omgång 2 väljer själv vad du vill framföra. Provet är 10–15 minuter långt. Du kan även till detta tillfälle ta med ett eget band/ensemble vid uppspelningstillfället om du vill.

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet för högskolestudier. Särskild behörighet i form av musikaliska kunskaper och färdigheter som prövas vid antagningsprov.

Urval

Urval baseras på antagningsprov. Vid antagningsproven bedömer en antagningsgrupp de sökandes förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen, utifrån en rangordning.