Göteborgs universitet

Konstnärliga fakulteten

Bild
Konstnärliga fakulteten har utbildningar och forskning i konstnärliga ämnen.
Länkstig

Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet är Skandinaviens största konstnärliga fakultet med en internationellt sett unik kombination och bredd av utbildningar och forskning i konstnärliga ämnen.

Aktuellt på Konstnärliga fakulteten

Studera hos oss

Hos oss pluggar varje år drygt 3000 studenter på något av våra 45 program eller våra fristående kurser i ämnen som musik, film, foto, teater, dans, musikal, opera, litterär gestaltning, fri konst, design och konsthantverk.

Inom fakulteten bedrivs också en stor del av lärarutbildningen i ämnena bild, slöjd, musik, dans och teater. Vi har också forskarutbildning och forskning i konstnärliga ämnen och med inriktning mot utbildningsvetenskap. 

Största delen av vår verksamhet hittar du i centrala Göteborg, men vi har också ett fantastiskt campus på Steneby, i Dals Långed.

Navigate to video: Följ med en student på Konstnärliga fakulteten
Video (01:00)
Följ med en student på Konstnärliga fakulteten
Navigate to video: Arktis smältande glaciärer
Video (13:21)
Arktis smältande glaciärer
Navigate to video: Musik och affekt
Video (15:46)
Musik och affekt
Navigate to video: Musikutbildning i ett genusperspektiv
Video (13:21)
Musikutbildning i ett genusperspektiv

Vår forskarutbildning

De två institutionerna vid Konstnärliga fakulteten, Högskolan för scen och musik och HDK-Valand – Högskolan för konst och design, har utbildning på forskarnivå i både konstnärlig forskning och pedagogisk forskning inom det konstnärliga fältet. Här finns sammantaget sju forskarutbildningsämnen och cirka 50 doktorander.