Internationell ekonomi och finansiella marknader

Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-18405

Om utbildningen

Kursen ger en introduktion till de grundläggande delarna av internationell ekonomi såsom betalningsbalans, valuta- och terminsmarknadens struktur och verksamhet, växelkurssystemet, internationella finanskriser, enkla modeller för växelkursbestämning, samt en mer avancerad öppen-makroekonomisk modellering.

NEK306 läses på fortsättningsnivå i nationalekonomi tillsammans med NEK201 Metoder för ekonomisk analys, NEK203 Mikroteori, och NEK204 Makroteori. Kursen kan även läsas fristående.
Kursen kan sökas som kurspaket Nationalekonomi: fortsättning, NEK20, 30hp (NEK201, NEK204, NEK203 och NEK306).

Kursen ges på engelska.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs genomgångna kurser motsvarande Nationalekonomi: grundkurs, 30hp, varav minst 15hp måste vara avslutade.

Högskolepoäng, max 225 hp

Efter studierna

Arbetsmarknaden för nationalekonomer är god och utbildningen leder ofta till kvalificerade yrken i såväl privat som offentlig sektor. Banker, statliga myndigheter och större företag är några av de vanligaste arbetsgivarna. En annan möjlighet är att satsa på en forskarkarriär. Institutionen för nationalekonomi med statistik vid Göteborgs Universitet har en bred forskningsverksamhet inom bland annat miljöekonomi, finansiell ekonomi, utvecklingsekonomi och beteendeekonomi.

Så är det att plugga

Lokaler

Större delen av Handelshögskolans verksamhet finns på Vasagatan 1, men vi har också lokaler på Viktoriagatan 13. I lokalerna på Vasagatan 1 finns dessutom ekonomiska biblioteket, som är flera våningar högt och har många studieplatser.

Läs mer om lokaler