Språk och samhälle i Afrika

GU-12300
Ansökan stängd

Kort om kursen

I kursen studerar du språk och samhälle i Afrika utifrån ett sociolingvistiskt perspektiv, såväl historiskt som i nutid och med tonvikt på mångspråkighet och de frågeställningar som följer därav.

Om utbildningen

Kursens mål är att skapa förutsättningar att förstå de ömsesidiga relationerna mellan samhället och språken i Afrika. Du lär dig att identifiera språkrelaterade problem, analysera dem och ge förslag på lösningar. Ämnen du kommer att diskutera under kursen är språkens roll för socioekonomisk utveckling, likaså språkpolitik, t ex de ex-koloniala språkens förhållande till de afrikanska språken och deras konsekvenser för befolkningen. Utifrån dessa kunskaper kan du relatera problematiken i Afrika i ett globalt sammanhang.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet. Undantag ges för svenska

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %).

Så är det att plugga

Undervisningen

Viktig tilläggsinformation inför höstterminen 2020 mot bakgrund av coronapandemin: Om undervisning och examination på campuskurs inte kan genomföras på campus kommer kursen att ges online istället.

Important additional information for the 2020 autumn semester in
connection to the corona pandemic: If teaching and examination cannot be
conducted on campus, campus courses will be offered in an online format
instead.