Länkstig

Samhällsplanering - Risk, sårbarhet och resiliens

Kurs
KGG161
Grundnivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-18325
Ansökan stängd

Kort om kursen

Inom kurser utforskar vi centrala begrepp inom samhällsplanering och fokuserar på förebyggande arbete, fysisk planering och användning av resurser. Kursen ger teoretisk förståelse och praktisk kompetens för att möta framtidens utmaningar

Om utbildningen

Framtidssäkra din kompetens med vår kurs om risk, sårbarhet och resiliens. Inom kursen utforskar vi de centrala begreppen risk, sårbarhet och resiliens utifrån ett samhällsplaneringsperspektiv. Genom att ställa frågor om hur lokalsamhället kan arbeta förebyggande, med särskild fokus på fysisk planering och användning av mark- och vattenresurser, får du kunskap och verktyg for att möta framtidens utmaningar.

Vi går också bortom teorin och granskar aktuella exempel på klimathändelser, sociala konflikter och infrastrukturförsörjning. Dessutom analyserar vi omvärldsförändringar och de bakomliggande drivkrafterna som påverkar dagens risker och hotbilder. Genom att knyta samman insikter om lokal fysisk planering med internationella och globala processer som migration och klimatförändringa, får du en bred förståelse för samhällrisker. Kursen ger dig teoretiska förståelser såväl som praktisk kompetens i att föreslå och värdera åtgärder. Du lär dig också effektiva analysmetoder inom samhällsplaneringen. Med denna kunskap blir du rustad att skapa motståndskraftiga och hållbara lösningar för framtidens utmaningar.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävas minst 52,5 hp i kulturgeografi, geografi eller miljövetenskap på grundnivå, varav minst 7,5hp GIS

Urval

Högskolepoäng, max 165 hp.

Rekommenderad studiegång

Kursen är inte obligatorisk för kandidatexamen i kulturgeografi. Kursen
kan ingå som valbar kurs enligt vår rekommenderade studiegång i
kulturgeografi med fördjupning inom
samhällsplanering.

Läs mer om Rekommenderad studiegång

Efter studierna

Studier i kulturgeografi ger dig möjlighet att arbeta inom en mängd olika branscher och yrken. Exempelvis kan du arbeta som samhällsplanerare, utredare, handläggare, analytiker eller konsult, både inom den offentliga och den privata sektorn.

Så är det att plugga

Lokaler

Handelshögskolans verksamhet finns på Vasagatan 1 och på Viktoriagatan 13. I lokalerna på Vasagatan 1 finns dessutom ekonomiska biblioteket som har många studieplatser.

Läs mer om lokaler