Redaktionell praktik, litteraturvetenskapligt kandidatprogram

GU-19769
Ansökan stängd

Kort om programmet

Programmet ger grundläggande litteraturvetenskapliga kompetenser och praktiska redaktionella färdigheter som gör det möjligt för dig att arbeta professionellt med textredigering, trycksaksproduktion, litterära evenemang och olika typer av publicerings- och distributionsformat. Du får också gedigna kunskaper i litteraturens historia och samtid, med utgångspunkt i estetiska, sociala och mediala perspektiv.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet

Betyg (66 %) och högskoleprov (34 %)

Efter studierna

Efter avslutad utbildning har du därmed goda förutsättningar att verka som skrivande, läsande och förmedlande aktör inom det stora och föränderliga litteratur- och kulturfältet.

Så är det att plugga

Undervisningen

Under det första året ges goda kunskaper om litteraturvetenskap och ämnets förhållande till samhället och kulturen. Andra året, ”redaktionsåret”, omsätts teori och analys i praktisk och kreativ verksamhet genom träning av olika typer av redaktionella kompetenser. Det tredje året breddas och fördjupas kunskaper inom litteraturvetenskap ytterligare genom ett uppsatsarbete. Sista terminen finns möjlighet till arbetsplatspraktik med redaktionell inriktning eller att läsa fritt valda kurser.