Musikpedagogiska teorier och musikpedagogisk forskning 1

GU-13755
Ansökan stängd

Om utbildningen

I kursen presenteras det musikpedagogiska forskningsfältet i form av musikpedagogisk teoribildning och forskning. Konstnärliga och vetenskapliga värderingsfrågor behandlas och träning i ett kritiskt förhållningssätt är centralt. Undervisningen sker i form av seminarier och föreläsningar och genomförs både som självständiga distansstudier och i campusförlagda obligatoriska träffar.

Kursen är obligatorisk för magister- och masterexamen i musikpedagogik.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Examen på grundnivå om minst 180 hp, varav minst 90 hp i musikpedagogik, musikvetenskap, musik eller motsvarande. Dessutom krävs kunskaper motsvarande Engelska kurs 6 eller kurs B.

Högskolepoäng inom visst ämne.

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: högskolepoäng inom visst ämne, max 165 hp.

Så är det att plugga

Lokaler

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg. Besöksadress: Fågelsången 1, Göteborg.