Länkstig

Kritisk analys i hälsopromotion

Kurs
IKA303
Avancerad nivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
50%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-19152
Ansökan öppnar 15 mars 2024

Om utbildningen

Kursen ges på engelska!

I kursen introduceras och analyseras samtida definitioner av och teorier om hälsa, hälsopedagogik och hälsopromotion, speciellt i relation till främjandet av fysisk aktivitet och goda kostvanor. I synnerhet analyseras kopplingen mellan teori, strategi och den metodologiska stringensen i hälsofrämjande interventioner. Kursens fokus är på förmågan att analysera och utvärdera begrepp, teorier och metoder inom hälsopromotion, liksom förmågan att argumentera för och ta en förespråkande roll i frågor relaterade till hälsofrämjande verksamheter.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Kandidatexamen i idrottsvetenskap, kostvetenskap, nutrition, medicin, vårdvetenskap, fysioterapi eller liknande.

Urval

Högskolepoäng, max 165 hp.

Så är det att plugga

Lokaler

Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader: A-huset på Västra Hamngatan 25, B-huset på Läroverksgatan 15 och C-huset på Läroverksgatan 5.
I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.  

Idrottshögskolan, som är en del av Utbildningsvetenskapliga fakulteten har sina lokaler på Skånegatan 14 B, endast några minuters gångväg från både Heden och Korsvägen, centrala knutpunkter.