Länkstig

Maria Thorson

Studievägledare

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Besöksadress
Läroverksgatan 5
41120 Göteborg
Rumsnummer
CE 33, Pedagogen Hus C
Postadress
Box 300
40530 Göteborg

Om Maria Thorson

Studievägledare med studieadministrativa uppgifter

Information om studievägledning (institutionens sidor i Studentportalen) Bakgrund

Maria Thorson är utbildad hushållslärare vid institutionen sedan 1995 och har under flertalet år arbetat som ansvarig för den personal/studentrestaurang som institutionen drev på Birger Jarlsgatan i Majorna fram till hösten 2003.

Maria har sedan 2003 arbetat som institutionssekreterare med största fokus på institutionens studerandeservice. Mellan 2013-2018 hade hon hand om studievägledningen för institutionens alla utbildningar.

Från 2018 arbetar Maria som studievägledare och har även hand om all studieadministration gällande institutionens kandidatprogram; Kostekonomiprogrammet med inriktning mot ledarskap, Hälsopromotionsprogrammet inriktning idrottsvetenskap respektive kostvetenskap, Sports Coaching programmet samt alla fristående kurser och kurspaket på grundnivå som inte går inom lärarutbildningen.

Till Maria kan du vända dig med flera typer av frågor som rör studierna såsom t.ex. kursutbud, ansökan och antagning, registrering, behörighetskrav, tillgodoräknanden, examensregler, studieplanering, stöd i studiesituationen, studieuppehåll, studieavbrott m.m.