Höstterminspaket i humanekologi
Detta är en utbildning med fokus på hållbarhet. Läraren har skapat kursen eller programmet med hänsyn till minst ett av våra 10 hållbarhetskriterier. För dig som studerar innebär hållbarhetsmärkningen en vägledning, kvalitetssäkring och garant för att kurser eller program verkligen innehåller ett tydligt hållbarhetsperspektiv.
Kort om kurspaketet
Kurspaketet innehåller kurser där du diskuterar hur materiella förutsättningar och konsekvenser påverkar samhällsutvecklingen.
Om utbildningen
Kurspaketet innehåller kurser där du diskuterar hur materiella förutsättningar och konsekvenser påverkar samhällsutvecklingen. Du får också lära dig om de ekonomiska, miljömässiga och sociala problem som dagens städer ger upphov till, och du lär dig att problematisera stadens framtida roll ur ett lokalt och globalt perspektiv.
Paketet består av kurserna:
- HU1111 Klimatförändring och ekologisk hållbarhet
- HU1221 Hållbara städer
Behörigheter och urval
Förkunskapskrav
Grundläggande behörighet
Urval
Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)
Efter studierna
Efter att ha läst kurser i humanekologi har du relevant kunskap, analytiska verktyg och ett kritiskt förhållningssätt för arbete med miljörelaterade undersökningar, utredningar, utvecklingsarbete och handläggning inom större organisationer, företag och kommuner.
Våra tidigare studenter arbetar bland annat som projektledare/samordnare inom hållbart företagande, kommunalt strategiskt miljöarbete, internationellt utvecklingssamarbete via svenska och internationella organisationer som UNEP och FAO, och inom forskning för hållbar utveckling.
Så är det att plugga
Undervisningen
Förutom föreläsningar läggs stort fokus på gruppdiskussioner och fallstudier för att stimulera självständig analys kring samtidens stora utmaningar. Detta ger dig förmåga att kritiskt reflektera över och arbeta med miljö- och hållbarhetsfrågor med hänsyn till natur, social rättvisa, mångfald, demokrati, mänskliga rättigheter, fattigdom och demokrati.