Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Otto Swedrup

Doktorand

Juridiska
institutionen
Besöksadress
Vasagatan 1
41124 Göteborg
Rumsnummer
C411
Postadress
Box 650
40530 Göteborg

Om Otto Swedrup

I mitt avhandlingsprojekt undersöker jag principen om kommunens yttersta ansvar med fokus på skyldigheten att säkerställa ett socialt minimum. Som en del i detta undersöks bland annat avtal om idéburet-offentligt partnerskap (IOP). 

Jag är engagerad i det internationella forskningsprojektet "The battle against poverty: Specifying and Securing a Social Minimum" (IISL Oñati). 

Jag var tidigare engagerad i projektet bEUcitizen (All Rights Reserved? Barriers towards EUropean CITIZENship), ett EU-finansierat komparativt projekt där vi tillsammans med forskare från åtta europeiska länder studerade tillgången till sociala rättigheter för EU-medborgare. Vårt bidrag till projektet presenteras i boken "EU citizenship and Social Rights" (Martin Seeleib-Kaiser & Frans Pennings eds, Edward Elgar Publishing 2018).

Min undervisning sker till stor del inom ramen för juristprogrammet med undervisning i socialrätt, migrationsrätt, socialrätt med EU-fokus, offentlig rätt m.m. Jag arbetar även med Juridiska institutionens Rättspraktik och kursen Praktisk humanjuridik och välfärdsrätt (avancerad nivå på juristprogrammet).

På andra webbplatser

Forskningsområden

  • Offentlig rätt, Välfärdsrätt, Socialt minimum, Sociala rättigheter, Social hållbarhet

Pågående forskning

  • Avhandlingsprojekt: "Det yttersta ansvaret: En studie av principen om kommunernas yttersta ansvar med fokus på skyldigheten att säkerställa rätten till ett socialt minimum", 2016-02 -

Undervisningsområden

  • Rättspraktik, Offentlig rätt, Socialrätt, Migrationsrätt