Länkstig

Praktik inom samhällsplanering

Kurs
KGG301
Grundnivå
30 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-18301
Ansökan öppnar 15 mars 2024

Kort om kursen

Praktik i samhällsplanering är en möjlighet att fördjupa och komplettera dina akademiska kunskaper inom området hållbar samhällsplanering. Under kursen genomförs ett praktikarbete hos privata konsultföretag, offentliga - eller idébärande organisation verksam inom området hållbar samhällsplanering.

Om utbildningen

Vår praktikkurs syftar till att utveckla studenternas förmåga att utveckla sin akademiska kompetens i relation till arbetslivet. Under en termin varvas praktik med vetenskaplig analys och akademiskt rapportskrivande. Kursen utgår från att du självständigt planerar ett praktikarbete och samtidigt identifierar det egna behovet av ytterligare kunskap och kompetens i relation till yrkeslivet.

Ett mål är att du utforskar den potentiella arbetsmarknaden och dina egna förutsättningar på denna. Du är därför själv ansvarig för att ordna med en praktikplats inför kursstart. Du väljer själv om du vill göra en kortare praktik på 13 veckor och därefter ägna resterande tid åt rapportskrivande eller om du vill varva praktik och rapportskrivande under 20 veckor.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs minst 52,5 hp i kulturgeografi, geografi eller motsvarande.

Urval

Högskolepoäng, max 165 hp.

Rekommenderad studiegång

Kursen är inte obligatorisk för kandidatexamen i kulturgeografi. Kursen
kan ingå som valbar kurs enligt vår rekommenderade studiegång i
kulturgeografi med fördjupning inom
samhällsplanering.

Läs mer om Rekommenderad studiegång

Efter studierna

Studier i kulturgeografi ger dig möjlighet att arbeta inom en mängd olika branscher och yrken. Exempelvis kan du arbeta som samhällsplanerare, utredare, handläggare, analytiker eller konsult, både inom den offentliga och den privata sektorn.

Så är det att plugga

Lokaler

Handelshögskolans verksamhet finns på Vasagatan 1 och på Viktoriagatan 13. I lokalerna på Vasagatan 1 finns dessutom ekonomiska biblioteket som har många studieplatser.

Läs mer om lokaler