Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Länkstig

Praktik inom samhällsplanering

Kurs
KGG301
Grundnivå
30 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-18324
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 15 juli 2021.

Om utbildningen

Praktik i samhällsplanering är en möjlighet att fördjupa och komplettera sina akademiska kunskaper inom området hållbar samhällsplanering genom praktisk erfarenhet av att planera och utföra ett praktikarbete hos en privat, offentlig eller idébärande organisation verksam inom området.

Vår praktikkurs syftar till att utveckla studenternas förmåga att utveckla sin akademiska kompetens i relation till arbetslivet. Under en termin varvas praktik med vetenskaplig analys och akademiskt rapportskrivande. Kursen utgår från att du som student självständigt planerar ett praktikarbete och samtidigt identifierar det egna behovet av ytterligare kunskap och kompetens i relation till yrkeslivet.

Ett mål är att studenten utforskar den potentiella arbetsmarknaden och sina egna förutsättningar på denna. Du är därför själv ansvarig för att ordna med en praktikplats inför kursstart. Du väljer själv om du vill göra en kortare praktik på 13 veckor och därefter ägna resterande tid åt rapportskrivande eller om du vill varva praktik och rapportskrivande under 20 veckor.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs minst 52,5 hp i kulturgeografi, geografi eller miljövetenskap.

Urval

Högskolepoäng, max 225 hp

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: högskolepoäng, max 165 hp.

Rekommenderad studiegång

Kulturgeografi med inriktning mot samhällsplanering

Läs mer om Rekommenderad studiegång

Efter studierna

Studier i kulturgeografi ger dig möjlighet att arbeta inom en mängd olika branscher och yrken. Exempelvis kan du arbeta som samhällsplanerare, utredare, handläggare, analytiker eller konsult, både inom den offentliga och den privata sektorn.

Så är det att plugga

Lokaler

Handelshögskolans verksamhet finns på Vasagatan 1 och på Viktoriagatan 13. I lokalerna på Vasagatan 1 finns dessutom ekonomiska biblioteket, som är flera våningar högt och har många studieplatser.

Läs mer om lokaler