Länkstig

Kulturgeografiska grunder

Kurs
KGG102
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökningsperiod
-
Anmälningskod
GU-83020
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 15 juli 2025.

Kort om kursen

Här får du en stimulerande inblick i kulturgeografins centrala begrepp och ämnets karaktär. Du kommer att utforska ämnets utveckling, idéhistoria och forskningstraditioner genom att analysera världen med hjälp av kulturgeografiska begrepp och teorier. Kursen kombinerar teori med konkreta exempel, vilket gör det lättare att förstå hur dessa begrepp kan tillämpas i praktiken. Kursen ger dig grunderna som krävs för att bli en bra kulturgeograf och samhällsplanerare.

Kursen ingår i kurspaketet vår rekommenderade studiegång inom samhällsplanering

Om utbildningen

Mycket av kursen behandlar begrepp och teorier som kulturgeografer använder för att tolka världen. Teoretiska perspektiv varvas med konkreta exempel för att på så vis öka förståelsen för hur begreppen och teorierna kan hjälpa oss i både forskning och samhällsplanering. Under kursen får du också träffa representanter från avdelningens forskargrupper och du introduceras till geografiska metoder genom en kortare övning i fält, där du får träna på att använda de begrepp och teorier som behandlas på kursen.


Behörigheter och urval

Behörighet

Grundläggande behörighet

Urval

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %).

Rekommenderad studiegång

Kursen är obligatorisk för kandidatexamen i kulturgeografi. Kursen ingår i vår kandidatutbildning med inriktning mot samhällsplanering. I utbildningen varvas teoretiska kurser i kulturgeografi där du får kunskap om t.ex. stadsutveckling och hållbara transporter, med mer tillämpade kurser som ger praktiska verktyg inom samhällsplanering. 


Läs mer om utbildningen här

Läs mer om Rekommenderad studiegång

Efter studierna

Studier i kulturgeografi ger dig möjlighet att arbeta inom en mängd olika branscher och yrken. Exempelvis kan du arbeta som samhällsplanerare, utredare, handläggare, analytiker eller konsult, både inom den offentliga och den privata sektorn.


Så är det att plugga

Lokaler

Handelshögskolans verksamhet finns på Vasagatan 1 och på Viktoriagatan 13. I lokalerna på Vasagatan 1 finns dessutom ekonomiska biblioteket, som har många studieplatser.

Läs mer om lokaler