Olle Zandén

Om Olle Zandén

Jag är docent i musikpedagogik och enhetschef för de pedagogiska utbildningarna på Högskolan för scen och musik. Efter att ha arbetat som musik-, historia och matematiklärare i grundskolan och på gymnasiet i 26 år disputerade jag 2010 på en avhandling om gymnasiemusiklärares kvalitetsuppfattningar och bedömningskriterier. Därefter har jag i huvudsak forskat kring läroplans-, bedömnings- och kommunikationsaspekter på musikundervisning i grundskola och gymnasium. Mellan 2018 och 2020 ingår jag i ett forskningsprojekt som studerar inträdesprov till musiklärarutbildningar. Teoretiskt är jag i första hand grundad i dialogisk teori och Ludwik Flecks vetenskapssociologi. På fritiden odlar jag sparris, snickrar och leder kör.