Om oss

Business & Design Lab (BDL) inrättades som forskningscentrum 2011 mellan Konstnärliga fakulteten och Handelshögskolan. Under ledning av professor Elena Raviola har BDL fått en delvis ny forskningsprofil under 2020.

Business & Design Lab bildades 2006 som ett femårigt projekt och blev ett formellt, gränsöverskridande forskningscentrum 1 januari 2011.
Business & Design Lab stödjer forskning mellan områdena design och ekonomi med syfte att bidra till samhällsutvecklingen och skapa en växande och mer hållbar region - med hjälp av design.

Vid Business & Design Lab experimenterar vi med nya tillvägagångssätt i samverkan mellan forskning och utbildning. I samarbeten med det nya masterprogrammet i Embedded Design utvecklas en pedagogik som drar nytta av designprocessen, dess konstnärliga och utforskande anordningar och verktyg.