En student spelar trumset
Foto: Stig-Magnus Thorsén

Sök till master i improvisation

Informationen gäller utbildningen master i musik, inriktning improvisation (NoCoM Joint Study Programme).

Information for applicants autumn 2021

2021-02-08: Kallelse till intervju skickades per e-post.

Arbetsprover

Följande gäller för studiestart höstterminen 2021

Du ska skicka in:

• En projektbeskrivning för det projekt du vill utveckla och/eller den riktning du vill att dina studier ska ta. Den ska vara 4000–5000 tecken och innehålla: projekttitel, frågeställning, metod för konstnärligt och eller vetenskapligt utvecklande/undersökande samt referenser till relaterade projekt.
  • En live-inspelad video, som presenterar dig och din musik. Videon ska innehålla 15–20 minuters musik.

Intervju

Efter att ha läst och lyssnat till det inskickade materialet kallar vi ett begränsat antal sökande till personlig intervju. Intervjun genomförs via Zoom eller annat digitalt medium, och är obligatorisk för alla utvalda sökande.

Observera

På grund av den pågående Covid-19-pandemin tvingas vi anpassa våra antagningsprov enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Dessa rekommendationer kan förändras med kort varsel vilket innebär att proven kan behöva anpassas ytterligare. Eventuella ändringar publiceras på denna sida. Vid ändringar meddelar vi dig också via mejladressen som du anger vid anmälan.

Alternativa lokaler

Under de kommande åren väntar stora förändringar på Högskolan för scen och musik. Delar av vårt hus Artisten kommer att renoveras, och andra delar kommer enligt ett förslag att rivas för att göra plats för ett helt nytt hus som ska rymma både vår verksamhet och HDK-Valands. Det betyder att hela den konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet snart skulle finnas samlad intill Götaplatsen. Beslut fattas av rektor och dekan vid årsskiftet 2020–2021.

Denna byggprojekt innebär att Högskolan för scen och musik flyttar sin verksamhet till flera olika lokaler. Dessa lokaler kommer med enstaka undantag alla ligga i centrala Göteborg och vara särskilt anpassade till verksamheten. Detta för att vi inte ska störas av byggarbetet. Utflytt beräknas ske sommaren 2022. Det betyder att du som planerar att studera vid Högskolan för scen och musik höstterminen 2022 kommer att inleda dina studier i andra lokaler än Artisten.

Vi kommer flytta tillbaka till det nya huset under flera etapper, planerade till sommaren 2024, 2025 och 2026.

Mer information under rubriken "Vi bygger för framtiden".