Bild
Länkstig

Journalistiskt berättande i text och bild

Kurs
JU1407
Grundnivå
30 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-27101
Ansökan stängd

Om utbildningen

Om utbildningen

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig mer om det journalistiska berättandet och vill utveckla ditt språk i text och bild. Kanske använder du redan i dag journalistiska verktyg i din vardag, men vill få fördjupad kunskap om den berättande journalistiken. På den här distanskursen kommer du att få skriva och fotografera, arbeta med reportage och porträtt. Fokus ligger på det längre bild- och textberättandet. Du får också lära dig grunderna om vilka lagar och regler som omger journalistisk verksamhet.

Att skildra händelser och personer i text och bild är både spännande och utmanande. Med rätt verktyg blir det dessutom både roligare och lättare.

Kursen förutsätter att du har goda kunskaper i det svenska språket och god förmåga att uttrycka dig i skrift.

Undervisningen, som sker på distans på dagtid, består av föreläsningar, workshops, kreativa övningar, grupparbeten, seminarier och till stora delar självständigt arbete där du skriver och fotograferar. Tillsammans i mindre grupper och med lärare diskuterar du sedan texter och bilder i digitala mötesrum. 

Du blir inte journalist genom att gå kursen. Är du intresserad av att utbilda dig till journalist, är du välkommen att söka JMG:s treåriga kandidatprogram.

Mer information

Journalistiskt berättande i text och bild är en fristående kurs på 30 hp. Kursen är på helfart. I kursen ingår moment som bygger på att studenten själv har tillgång till dator och systemkamera.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet.

Urval

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)