Bild
Illustration av verksamheten vid institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande
Foto: Illustration: Cecilia Lundgren

Fritid, lek och relationer i fritidshem

Grundnivå

GU-19502
Ansökan stängd

Kort om kursen

Den här kursen vänder sig till dig som arbetar eller vill arbeta i fritidshem och skola. Du som har intresse av barn, barns perspektiv och barns vardagsliv under skoldagen.

Om utbildningen

Kursen sätter fokus på barns lek och relationer och ger underlag för diskussioner om barns vardagsliv. I kursen arbetar vi med observationer av lek och relationsarbete och du erbjuds en introduktion i fritidspedagogisk forskning för att tolka och förstå dessa observationer.

Vi diskuterar områden som:

·         Vad, var och hur leker barn och vad är okej i leken?
·         Hur bildar vi relationer och hur kan vi stödja barn i deras         relationsarbete?
·         Vad är skillnad på uteslutning och mobbning?

Kursen går en fast kursförmiddag varannan vecka på Campus Rosenlund under hösten. Mellan träffarna arbetar du med mindre kursuppgifter.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %).

Efter studierna

Kursen kan tillgodoräknas som 7,5 hp inom det fritidspedagogiska området i grundlärarprogrammets inriktning fritidshem om du söker och har antagits dit.

Så är det att plugga

Lokaler

Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader:

• A-huset på Västra Hamngatan 25
  • B-huset på Läroverksgatan 15
  • C-huset på Läroverksgatan 5

I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.