Behörighetsgivande kurs i svenska för nyanlända

SW1702
60 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-22817
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursen SW1702 Behörighetsgivande kurs i svenska består av två terminer och sex delkurser. Kursen ger ökade färdigheter i att förstå, tala och skriva svenska genom övningar i hörförståelse, uttal och muntlig interaktion, muntlig produktion och skriftlig färdighet. De språkliga färdigheterna orienterar sig mot högskolestudier och/eller arbetsliv. Kursen behandlar även den svenska universitetsvärldens övergripande struktur och organisation inklusive studentserviceverksamhet. Samhällsorientering och skönlitteratur ingår i kursen.

Antagningsprovet ges av institutionen för svenska språket.

Inför VT2022 äger antagningsprovet rum 29/10 13:00-17:00, mer information om provet kommer att skickas till dig som söker kursen.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet, undantaget ämnena svenska och engelska. Utöver den grundläggande behörigheten krävs godkänt resultat på antagningsprovet till kursen.

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)