Behörighetsgivande kurs i svenska för nyanlända

SW1702
60 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-22817
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursen SW1702 Behörighetsgivande kurs i svenska består av två terminer och sex delkurser. Kursen ger ökade färdigheter i att förstå, tala och skriva svenska genom övningar i hörförståelse, uttal och muntlig interaktion, muntlig produktion och skriftlig färdighet. De språkliga färdigheterna orienterar sig mot högskolestudier och/eller arbetsliv. Kursen behandlar även den svenska universitetsvärldens övergripande struktur och organisation inklusive studentserviceverksamhet. Samhällsorientering och skönlitteratur ingår i kursen.

För att vara behörig till SW1702 krävs grundläggande behörighet med undantag av svenska och engelska. Dessutom krävs godkänt resultat på antagningsprov. Antagningsprovet ges av institutionen för svenska språket.

Inför VT2022 äger antagningsprovet rum 29/10 13:00-17:00 på Viktoriagatan 30, mer information om provet kommer att skickas till dig som söker kursen.  I samband med att du anmäler dig till kursen via Antagningen anmäler du dig till antagningsprovet via nedan länk (formulär), dock senast den 15/10 2021.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För att att söka till SW1702 Behörighetsgivande kurs i svenska krävs att den studerande har studerat och fått godkänt resultat på SW1700 Förberedande kurs i svenska för nyanlända. Sökande kan också antas till SW1702 Behörighetsgivande kurs i svenska genom att uppnå godkänt resultat på det språkliga prov som avslutar SW1700 Förberedande kurs i svenska för nyanlända. Från och med V22 gäller: Grundläggande behörighet, undantaget ämnena svenska och engelska. Utöver den grundläggande behörigheten krävs godkänt resultat på antagningsprovet till kursen.

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)