Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Länkstig

Migration and Diversity

Forskningsgrupp
Pågående forskning
Projektägare
Institutionen för globala studier

Kort beskrivning

Forskargruppen Migration and Diversity bedriver forskning som speglar de utmaningar som globaliseringen ställer oss inför i form av både ökad transnationell mobilitet och ökad mångfald i samhällen.

Om forskargruppen

Forskargruppen Migration and Diversity bygger på en lång tradition av forskning vid institutionen för globala studier. Forskningen speglar de utmaningar som globaliseringen ställer oss inför i form av både ökad transnationell mobilitet och ökad mångfald i samhällen.

I våra forskningsprojekt står länderna Angola, Kap Verde, Grekland, Malaysia, Myanmar (Burma), Rwanda, Sri Lanka, Sverige och USA i fokus. I forskningen undersöker vi kopplingen mellan migranter och deras hemländer, släktskap, politiska och ekonomiska nätverk, samt relationen mellan migration och utveckling. Vi tittar även på erfarenheter bland asylsökande, arbetskraftsinvandrare eller återvändande/invånare i mångkulturella områden i förhållande till deras invandrarstatus, identitet och sexualitet. Detta görs inom olika geo-politiska och postkoloniala sammanhang. Flera av våra projekt fokuserar också på infrastruktur och styrning kopplat till migration som till exempel "outsourcing" och privatisering av gränskontrollering och program för arbetskraftsinvandring.
 

Gruppens medlemmar

Erik Andersson

Joseph Anderson

Alexandra Bousiou

Emanuelle Brandström Arellano

Cecilia Ekström

Stina Hansson

Dustin Johnson

Alexander Jung

Katharina Kehl

Helena Lindholm

Mikela Lundahl Hero

Camilla Orjuela

Evie Papada

Mauricio Rogat

Isabell Schierenbeck

Benedict Singleton

Andrea Spehar

Susanne Åsman

Projekt