Hoppa till huvudinnehåll
Göteborgs universitet

Centrum för hälsa och prestationsutveckling

Bild
Länkstig

Välkommen till Centrum för hälsa och prestationsutveckling – CHP. Här bedrivs forskning, utbildning, innovation och testverksamhet på ett tvärvetenskapligt och laborativt sätt med fokus på såväl hälsa som prestationsutveckling.

CHP:s anläggning på Skånegatan är på hela 3500 m2 och utgör en mötesplats för forskare, lärare och studenter, och där även olika partners från idrott, företag, och andra forsknings- och utbildningsinstitutioner integreras i den fortlöpande verksamheten.

Samarbete

Dynamiken skapar goda förutsättningar för tvärvetenskaplig samverkan mellan universitetets institutioner och fakulteter som bedriver forskning och utbildning inom hälsa och prestationsutveckling. Samverkan sker också med Chalmers tekniska högskola, liksom med idrottsrörelsen, företag och andra universitet och högskolor. Därmed utgör CHP ett nav för samverkan med det omgivande samhället.

Värdinstitution för centrumbildningen är institutionen för kost- och idrottsvetenskap (IKI). Genom CHP har IKI unika möjligheter till tvärvetenskaplig forskning, utbildning och samverkan inom området kost, hälsa, fysisk aktivitet och idrott.

Läs mer om oss på vår internationella sida