En student spelar elektronisk musik
Foto: Gunnar Jönsson

Sök till kandidat musik- och ljudproduktion

Denna information gäller antagning till konstnärligt kandidatprogram i musik, inriktning musik- och ljudproduktion.

Arbetsprover

(följande gäller för studiestart höstterminen 2020)

Skicka in arbetsprover till Högskolan för scen och musik enligt följande:

• Tre musik/ljudproduktioner som visar din förmåga inom ämnesområdet. Inga genrebegränsningar finns.
  • En skriftlig dokumentation med tydlig beskrivning av hur arbetet i respektive insänd produktion utförts. Du väljer själv hur ingående du beskriver processen och ditt arbete.

Observera

På grund av den pågående Covid-19-pandemin tvingas vi anpassa våra antagningsprov enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Dessa rekommendationer kan förändras med kort varsel vilket innebär att proven kan behöva anpassas ytterligare. Vi meddelar dig i så fall via mailadressen som du anger vid anmälan.

Antagningsprov

(följande gäller för studiestart höstterminen 2020)

Endast kompletta ansökningar behandlas. Utifrån det inkomna materialet gör juryn en första bedömning varefter ett antal sökande kallas till antagningsprov på Högskolan för scen och musik.

För dig som kallas är antagningsprovet uppdelat i två omgångar.

• Omgång 1: Samtliga kallade gör provet i omgång 1 där man genomför ett praktiskt kreativt prov.
  • Omgång 2: De som blir kallade till omgång 2 träffar juryn individuellt i ca 20 minuter för intervju.