Självständigt arbete för masterexamen i fysioterapi

Avancerad nivå
30 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-20255

Om utbildningen

Kursen ger fördjupad färdighet i att självständigt planera, genomföra, presentera och försvara ett vetenskapligt arbete i fysioterapi, samt att granska, värdera och diskutera vetenskaplig och klinisk relevans av forskning i fysioterapi.

Självständigt arbete 30 hp, alternativt 15 hp magister och 15 hp master, är obligatorisk i masterexamen i fysioterapi.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Sjukgymnastexamen 120 p/180 hp alt. Fysioterapeutexamen 180 hp (Examensarbete 10 p/15 hp på grundnivå ska ingå i denna). Dessutom krävs kursen FYS023 Ämnesfördjupning i Fysioterapi 15 hp, samt vetenskaplig metod på avancerad nivå, 15 hp, eller motsvarande kunskaper.

Högskolepoäng utan maxgräns.

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: högskolepoäng, max 285 hp