Metod inom Globala studier

Anmälningskod
GU-26708

Kort om kursen

Under metodkursen bekantar du dig med grundläggande vetenskapsteoretiska och metodologiska ansatser inom samhällsvetenskapen. Du får lära dig om både kvalitativa och kvantitativa samhällsvetenskapliga datainsamlingsmetoder. Genom att läsa metodkursen får du ett grundläggande vetenskapligt förhållningssätt vilket hjälper dig när du skriver vetenskapliga uppsatser.

Om utbildningen

Under metodkursen bekantar du dig med grundläggande vetenskapsteoretiska och metodologiska ansatser inom samhällsvetenskapen. Du får lära dig om både kvalitativa och kvantitativa samhällsvetenskapliga datainsamlingsmetoder. Du får också lära dig att hantera disciplinära och tvärvetenskapliga samhällsvetenskapliga metoder där man tillämpar statistisk analys, analys av intervjuer, kvalitativ textanalys samt observationsmetoder.

Genom att läsa metodkursen får du ett grundläggande vetenskapligt förhållningssätt vilket hjälper dig när du skriver vetenskapliga uppsatser. Du lär dig hur du tolkar och värderar forskning och hur du på bästa sätt kan genomföra, utvärdera och presentera en studie av god kvalitet.

Kursen ges som fördjupningskurs inom humanekologi, regionala studier (Latinamerika-, Mellanösternstudier), internationella relationer och socialantropologi.

Kontakta studievägledningen om du har frågor om utbildningen:   https://www.gu.se/globalastudier/studievagledning

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Godkänt resultat i kärnkurser (30 hp) och fördjupningskurser (30 hp) från ämnen inom Institutionen för globala studier eller motsvarande.

Högskolepoäng, max 225 hp.

Efter studierna

Ämnet globala studier riktar sig till dig som vill jobba i verksamheter som arbetar med globala utmaningar inom social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet. Studiernas breda samhällsvetenskapliga bas ger dig förutsättningar till en fördjupad förståelse för dagsaktuella frågor och lär dig att kritiskt analysera samhällsfenomen i en globaliserad värld. Kunskaper inom ämnet efterfrågas av svenska och internationella organisationer, företag och myndigheter.

Så är det att plugga

Lokaler

Undervisningen ges i Annedalsseminariet i Linnéstaden, ett stenkast från Slottsskogen.