Video (1:18)

Anmälningskod
GU-1A72A
Ansökan stängd

I den här utbildningen tar vi upp frågor som relaterar till hållbarhet. Innehållet i kursen eller programmet passar in på minst ett av våra 10 hållbarhetskriterier. För dig som studerar innebär hållbarhetsmärkningen en vägledning, kvalitetssäkring och garant för att kurser eller program verkligen innehåller ett tydligt hållbarhetsperspektiv.

Kort om programmet

Master's Programme in Global Studies är en internationell masterutbildning där du, utifrån kritiska perspektiv, fördjupar dig i hur globaliseringen påverkar villkoren för samhällets och människans utveckling. I detta forskningsnära program ges du möjlighet att söka forskningspraktik. Programmet ger dig analytiska verktyg för arbete med utredningar, utvecklingsarbete och handläggning inom offentlig sektor, organisationer och näringsliv. Programmet ges på engelska.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Bachelor's degree with a minimum of 30 credits within the field of Global Studies. English 6/English B or the equivalent level of an internationally recognized test, for example TOEFL, IELTS.

Instruktioner för ansökan

Du söker programmet via www.antagning.se. I din ansökan behöver du bifoga ett så kallat Statement of Intent (ett motivationsbrev). Använd den mall som du hittar på våra sidor med instruktioner för ansökan:

Läs mer om Instruktioner för ansökan

Högskolepoäng, max 165 hp.