Introduktion till digital humaniora

GU-14552
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursen undersöker digital humaniora som forskningsområde i förhållande till humanioras traditioner. Kritiska perspektiv på digital humaniora diskuteras och du får ett historiskt perspektiv på digital kunskapsproduktion inom konst, film, litteratur, samhällsdebatt och förmedling av kulturarv. Begrepp som kod och digitala gränssnitt undersöks ur teoretiska och praktiska perspektiv.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs avslutade kurser om minst 180 hp på grundnivå, varav minst 90 med progression i något ämne, där det ingår ett kandidatexamensarbete om minst 15 hp. Behörig är också den som har motsvarande utländsk utbildning eller som har motsvarande förkunskaper enligt tidigare studieordning. Utöver detta krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 5.

Högskolepoäng, max 225 hp.