Bild
Illustration av verksamheten vid institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande
Foto: Illustration: Cecilia Lundgren
Länkstig

Interaktion, kommunikation och lärande

Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökningsperiod
-
Anmälningskod
GU-19305

Kort om kursen

Är du intresserad av interaktion, kommunikation och lärande i olika utbildningssammanhang, organiserat såväl som informellt lärande? Och vad instruktioner får för betydelse för kommunikation och lärande?

Här introduceras hur instruktioner transformerar hur kommunikation och lärande går till och hur man i detalj kan analysera och diskutera instruktioners betydelse för lärande. I kursen förstås kommunikation i vid bemärkelse som omfattande även icke-verbal interaktion.

Om utbildningen

Kursen ger en introduktion till studier av interaktion, kommunikation och lärande. I kursen ligger fokus på empiriska studier av och teoretiska perspektiv på interaktion, kommunikation och lärande. Mer specifikt går kursen in på instruktioners betydelse för lärande i formella och informella utbildningssammanhang inom pedagogiska institutioner och arbetslivet i form av fortbildningsverksamheter. Inom kursen förstås och analyseras kommunikation och instruktioner i vid bemärkelse som omfattande även teknologimedierad och icke-verbal interaktion.  

Behörigheter och urval

Behörighet

Grundläggande behörighet

Urval

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)

Så är det att plugga

Lokaler

Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader:

  • A-huset på Västra Hamngatan 25
  • B-huset på Läroverksgatan 15
  • C-huset på Läroverksgatan 5

I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.