Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Lärare med bjällror i klassrum
Länkstig

Handledarskap i kulturskola

Kurs
KSHA11
Grundnivå
5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
25%
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-33706
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursen förbereder dig för handledning av blivande kulturskolepedagoger i kulturskolemiljö. Den fokuserar dels på handledning och ledarskap utifrån förmåga att utveckla samtalstekniker och förmåga att ge feedback/feedforward. Du får också inblick i kulturskolans utveckling, kulturskolans pedagogiska traditioner och kulturpolitiska uppdrag.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

150 hp av en lärarutbildning i musik, dans, teater,bild eller slöjd eller som fullgjort minst 150 hp av konstnärlig utbildning ellermotsvarande och dessutom har minst två års dokumenterad pedagogisk erfarenhet påminst halvtid från kulturskoleverksamhe

Urval

Urvalet grundas på dokumenterade konstnärliga och pedagogiska kunskaper och erfarenheter (CV) och ett personligt brev om varför du vill gå kursen som ska bifogas ansökan. De sökande rangordnas utifrån lärarens samlade bedömning av kunskapsnivån. Ansökan anses ej komplett utan ovan nämnda dokumentation.

Så är det att plugga

Lokaler

Kursen ges på distans via Zoom enligt följande schema: 

  • Torsdag 17 och fredag 18 juni
  • Måndag 16 och tisdag 17 augusti

Däremellan får studenten uppgifter som examineras i augusti.

Fristående kurser ger inte behörighet att boka övningsrum på Högskolan för scen och musik. Som student behöver du själv säkerställa att du har tillgång till övningsinstrument eller annan utrustning, samt rum för övning etc som är nödvändiga för att klara kursen.