Examensarbete för master i sociologi

Avancerad nivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-27554
Ansökan stängd

Om utbildningen

I kursen genomför du en undersökning och författar en uppsats. Du väljer själv ämne i samråd med handledare. Handledningen består av möten där dina textunderlag diskuteras. Viss schemalagd undervisning förekommer kring mer generella frågor vid undersökningar. Efter kursen har du lärt dig att med hög grad av självständighet utforma och utföra en forsknings- eller utredningsuppgift med relevans för teoribildning på området samt att författa och försvara en uppsats som bidrar till kunskapsutvecklingen.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Kandidatexamen med minst 60 hp i sociologi, godkända kurser på avancerad nivå motsvarande minst 60 hp i sociologi, varav minst 15 hp på fördjupningskurs, 15 hp i metod och 15 hp i examensarbete för magister i sociologi eller motsvarande kunskaper.

Högskolepoäng utan maxgräns.

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: högskolepoäng, max 285 hp