Botanisk och zoologisk fysiologi, baskurs

Grundnivå
12 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-21005

Om utbildningen

I kursen studerar du hur växter och djur fungerar från molekylär och cellulär nivå till vävnad/organ och hela organismen i samspel med omgivningen. Du lär dig grundläggande anatomi och fysiologi för att förstå mekanismerna för bl a reproduktion, vatten och mineral-/näringsupptag och exkretion, transportsystem, hormonell och nervös signalering, sinnenas funktion, muskel-, respirations- och cirkulationsfysiologi och hur de svarar på olika stressfaktorer.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Genomgångna baskurser BIO900 Cellbiologi, 15 hp och BIO906 Molekylär genetik  och evolution 15 hp.

Högskolepoäng, max 225 hp

Så är det att plugga

Undervisningen

Undervisningen är både teoretiskt och praktiskt inriktad och sker i form av föreläsningar, laborationer och grupparbeten.

Lokaler

Undervisningen bedrivs huvudsakligen på Zoologen (Medicinaregatan 18 A) och i Botanhuset (Carl Skottsbergs gata 22B)