Länkstig

Biodiversitet i Västsverige

Kurs
BIO090
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Engelska
Start/slut
-
Ansökningsperiod
-
Anmälningskod
GU-31201
Ansökan stängd

Kort om kursen

Den här kursen ingår i GU’s Summer School for Sustainability som tar avstamp i Agenda 2030 och de globala hållbarhetsmålen.

Om utbildningen

Kursen ger en grundläggande introduktion till biodiversitetsforskning och däri ingående nyckelkoncept såsom evolution och ekologiska mönster. Kursen behandlar dagens hot mot global biodiversitet i ett historiskt perspektiv. Kursen fokuserar på biodiversitet och unika habitat i Göteborg med omnejd samt global biodiversitet som bevaras ex situ i
Västsverige. Grundläggande koncepten för praktisk bevarandebiologi samt praktiska hänsyn och konsekvenser introduceras. På kursen undervisar medlemmar i Göteborgs Globala Biodiversitetscentrum (GGBC) som inkluderar sexton västsvenska organisationer som alla arbetar med biodiversitet och bevarandebiologi.

Ingår i internationell sommarskola
Den här kursen ingår i Göteborgs Universitets Summer School for Sustainability. En sommarskola med en stor andel internationella studenter och tillhörande kringprogram – allt på engelska – som du som läser kursen har möjlighet att delta i.

Sommarskolan tar avstamp i Agenda 2030 och de globala hållbarhetsmålen där du under fem lärorika och inspirerande sommarveckor får internationell erfarenhet utan att lämna Sverige.

Mer information finns här: https://www.gu.se/summer-school-for-sustainability

Kurslitteraturen hittar du via denna länk, som går till kurssidan på Studentportalen.

Behörigheter och urval

Behörighet

Grundläggande behörighet

Urval

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)