Biodiversitet i det tjugoförsta århundradet

BIO022
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Kväll
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-11229
Ansökan öppnar 15 mars 2021

Kort om kursen

Vad händer med den biologiska mångfalden i världen? Hur hotad är den? Och varför? Vad kan vi göra åt det? Hör ledande experter på biologisk mångfald beskriva läget och vad vi kan göra åt det.

Om utbildningen

Kursen syftar till att ge en översikt över vad biologisk mångfald är, hur den hotas och hur den kan bevaras. Människan och naturen i stort hotas av biodiversitetskrisen som vi är mitt, hur vi agerar som art är nu avgörande. Kursen utgår från ett naturvetenskapligt perspektiv, men andra ämnen introduceras också i syfte att belysa området ur ett tvärvetenskapligt perspektiv. Kursen ges på kvartsfart kvällstid som en föreläsningsserie.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)